Header Ads

5 απλές τεχνικές SEΟ για να βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στην Google


Έστω και αν είσαι ένας έμπειρος Internet marketer, γύρισε πίσω στον χρόνο και θυμήσου όταν ήσουν αρχάριος και δεν είχες ιδέα το πώς ακριβώς δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης και το πώς να καταφέρεις να κάνεις το site σου να καταταγεί σε αυτές. Όλες αυτές οι τεχνικές SEO που έμαθες, ήταν ολόφρεσκες στο μυαλό σου και όλες σε βοήθησαν να πετύχεις καταπληκτικά αποτελέσματα. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για κάποιον που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο.

Για αυτό λοιπόν, θα σας δώσω 5 μικρά μυστικά για το SEO, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζετε και τα οποία θα σας βοηθήσουν να κάνετε το site σας να σκαρφαλώσει στα αποτελέσματα της Google και άλλων παρεμφερών μηχανών αναζήτησης.

1.      Στοχεύστε “χαμηλά”

Όχι δεν εννοώ να ορίσετε ένα χαμηλό πήχη για τις προσδοκίες σας όσον αφορά την σελίδα σας. Το στοχεύστε χαμηλά αναφέρεται σε όλες τις λέξεις κλειδιά τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στην καμπάνια προώθησης της ιστοσελίδας σας. Λέξεις κλειδιά οι οποίες δεν είναι τόσο γενικές όπως η λέξη “αυτοκίνητα” αλλά όπως η λέξη “επαγγελματικά αυτοκίνητα Bmw” , που είναι πιο εξειδικευμένη και πιο εύκολο να καταταχτείτε για αυτή στις μηχανές αναζήτησης. Οι πιο γενικές λέξεις κλειδιά ήδη “κυριαρχούνται” από μεγάλες ιστοσελίδες, που υπάρχουν χρόνια, έχουν μαζέψει εκατοντάδες links προς αυτές από άλλα sites, και ήδη έχουν ποιοτικό περιεχόμενο. Γεγονότα τα οποία η Google, το Yahoo και άλλες μηχανές αναζήτησης, εκτιμούν δεόντως. Το να κοντραριστείτε για τις γενικές λέξεις κλειδιά αυτές με τα μεγάλα site, και να κερδίσετε, είναι σχετικά δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

2.      Δημιουργήστε πρωτότυπο και ποιοτικό περιεχόμενο για την σελίδα σας.

Κάποιοι ειδικοί θεωρούν ότι το “διπλό” περιεχόμενο, αποτελεί ένα μύθο. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι το να αντιγράψεις το περιεχόμενο μιας άλλης σελίδας και να το περάσεις για δικό σου, αποτελεί καλό λόγο για την Google για να σας σβήσει από τον χάρτη. Η αντιμαχία αυτή υπάρχει εδώ και καιρό. Κατά την προσωπική μου άποψη τείνω να συμφωνήσω με την δεύτερη γνώμη. Το μόνο σίγουρο για το περιεχόμενο της σελίδας σας πάντως είναι ότι θα πρέπει να είναι ποιοτικό, πρωτότυπο και δικό σας. Ποιος άλλος ξέρει καλύτερα από εσάς τους ίδιους το τι ακριβώς θέλετε να γράψετε για να “πουλήσετε” όσο καλύτερα μπορείτε το site σας, σωστά? Θα πρέπει να είναι κάτι που κάποιος θα το διαβάσει ευχάριστα και γιατί όχι να το μοιραστεί και με τους φίλους του.

3.      Χρησιμοποιήστε μόνο “white hat” μεθόδους.

Τι εννοεί ο ποιητής θα με ρωτήσετε…. Με τον όρο “white hat” μεθόδους εννοούμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την βελτιστοποίηση των λέξεων κλειδιών για τις μηχανές αναζήτησης, οι οποίες είναι καθ’ όλα νόμιμες και συμβαδίζουν με τους κανόνες που έχει θέσει η Google. Μείνετε μακριά από “black hat” μεθόδους γιατί ειλικρινά μπορεί να έχετε μεγάλο πρόβλημα. Κ όπως αναφέρθηκε και πριν, η Google δεν το έχει σε τίποτα να σας εξαφανίσει από τον χάρτη αν καταλάβει ότι πάτε να την ξεγελάσετε. Και θα το καταλάβει. Μάθετε και για τις μεν και για τις δε και μείνετε μακριά από τις “μαύρες”.

4.      Δημιουργείστε links (συνδέσμους) προς την σελίδα σας με φυσικό και λογικό τρόπο.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει, ότι πρέπει να σκεφτείτε το πώς οι άνθρωποι δημιουργούν οι ίδιοι ένα link προς την σελίδα που τους αρέσει. Για παράδειγμα διαβάζετε ένα όμορφο άρθρο στο newsbomb.gr και το κάνετε share στο Facebook, ώστε να το διαβάσουν οι φίλοι σας. Μόλις δημιουργήσατε ένα link προς την σελίδα https://www.newsbomb.gr . Και μόλις δημιούργησα και εγώ ένα Σκεφτείτε όπως ένας απλός χρήστης, στην συγκεκριμένη περίπτωση, όχι σαν επιχειρηματίας ή οτιδήποτε άλλο.

5.      Να μένετε ενήμεροι για τις αλλαγές και τις εξελίξεις στην βελτιστοποίηση.

Αυτό έχω την εντύπωση ότι είναι και το καλύτερο μυστικό που μπορεί να σας πει κάποιος για το SEO. Οι κανόνες ή οι καλύτερες τεχνικές, πείτε το όπως θέλετε, που αφορούν το SEO, διαρκώς αλλάζουν. Ότι ξέρετε σήμερα για το SEO, μπορεί σε ένα-δύο χρόνια να μην βρίσκει εφαρμογή πουθενά. Πως μπορείτε λοιπόν να μένετε ενήμεροι για τις εξελίξεις? Διαβάστε blogs σχετικά με το θέμα, συμμετέχετε σε Internet marketing forums, γραφτείτε συνδρομητής σε σχετικές e-mail λίστες.
Από το Blogger.