Header Ads

Google Stadia: Το Netflix των video games;


Η Google ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά του game streaming, μέσω της νέας της υπηρεσίας Stadia. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσα στη χρονιά, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Στόχος της εταιρείας είναι να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι σε οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί, βέβαια, να είναι online. H Stadia θα μπορεί να στριμάρει games σε ανάλυση 4K στα 60FPS και εικόναHDR, ενώ στο μέλλον θα μπορεί να στριμάρει ανάλυση έως και 8K.
Η νέα υπηρεσία θα δώσει νέες δυνατότητες και στους developers, αφού θα μπορούν να πωλούν τα games τους με νέες μεθόδους, όπως μέσα από streams στο YouTube και το Twitch. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Google, κάποιος θα μπορεί πατώντας απλά ένα κουμπί "Play" στο τέλος ενός trailer που θα παρακολουθήσει στο YouTube, να φορτώσει στον Chrome το παιχνίδι και να παίξει, μέσα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα.
Επιπλέον, η Stadia διαθέτει δύο επιπλέον σημαντικά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Το "Crowd Play" επιτρέπει σε όποιον παρακολουθεί ένα live stream στο YouTube να μπει και να συμμετέχει στο παιχνίδι. Το "State Share", επιτρέπει σε έναν παίκτη να στέλνει σε φίλους links από συγκεκριμένα σημεία ενός game, ώστε οι φίλοι να μπορούν να συνεχίσουν τη δράση από αυτά τα σημεία, παίζοντας στον Chrome.
Η Google προετοιμαζόταν εδώ και καιρό για το λανσάρισμα της υπηρεσίας, αφού είχε προσλάβει αρκετούς εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, από τη Sony, τη Microsoft και από εταιρείες δημιουργίας video games, αφού θα αναπτύξει και δικούς της τίτλους. Επίσης, έχουν συναφθεί ήδη συνεργασίεςμε σημαντικές εταιρείες του χώρου, όπως τις δημιουργούς των μηχανών παιχνιδιών Unreal και Unity, καθώς και game studios όπως το id Software.
Όσον αφορά στις δυνατότητες streaming, η Google έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι πολλών ανταγωνιστών, αφού διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο με περισσότερους από 7.500 κόμβους παγκοσμίως.
Από το Blogger.