Header Ads

Σημαντικές αλλαγές στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google


H Google, σε μία κίνηση που πραγματοποιεί σπάνια, επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά στοναλγόριθμο αναζήτησης που χρησιμοποιεί στη μηχανή αναζήτησής της για την κατάταξη των websites. Επίσης, επανέλαβε προηγούμενη δήλωσή της ότιδεν υπάρχει καμία λύση για να βελτιωθεί η κατάταξη κάποιου ιστότοπου που επηρεάστηκε αρνητικά από αυτές τις αλλαγές. Η εφαρμογή των αλλαγών ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου.
Η Google κάνει αρκετές ενημερώσεις που επηρεάζουν τη βασική κατάταξη στη μηχανή αναζήτησης μέσα στη χρονιά, ενώ επιβεβαιώνει ελάχιστες από αυτές στη διάρκεια του έτους. Για αντίστοιχες ενημερώσεις ευρείας κλίμακας, η εταιρεία έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι συγκεκριμένο για να "διορθωθούν" οι βαθμολογίες και η κατάταξη ενός website.
Η προηγούμενη συμβουλή της εταιρείας σε ανάλογη περίπτωση, ήταν ότι… "δεν υπάρχει λύση" για όσες σελίδες μπορεί να λειτουργούν λιγότερο καλά, εκτός από το να παραμείνουν επικεντρωμένες στην οικοδόμηση εξαιρετικού περιεχομένου. Είναι η μόνη "εγγυημένη" λύση, ώστε με την πάροδο του χρόνου το περιεχόμενο να μπορέσει να βελτιώσει την κατάταξη ενός website, σε σχέση με ανταγωνιστικά.
Από τη Google σημείωσαν χαρακτηριστικά: "Αν οι βαθμολογίες σας άλλαξαν πρόσφατα, αυτό ίσως σχετίζεται με την ευρεία ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε και όχι απαραίτητα με την τεχνική αλλαγή που κάνατε στον ιστότοπό σας."
Βεβαίως, είναι πολύ νωρίς ακόμη και είναι αδύνατο να διαπιστώσει κανείς τί ακριβώς άλλαξε και ποιοί τύποι ιστοτόπων επηρεάστηκαν περισσότερο.

πηγή webworldnews.gr
Από το Blogger.