Header Ads

Πείτε αντίο για το Flash στο Chrome


Η Adobe ανακοίνωσε τα σχέδιά της να σταματήσουν να υποστηρίζουν το Flash στα τέλη του 2020.

Για 20 χρόνια, το Flash βοήθησε να διαμορφώσετε τον τρόπο που παίζετε παιχνίδια, παρακολουθείτε βίντεο και εκτελείτε εφαρμογές στον ιστό. Αλλά τα τελευταία χρόνια, το Flash έχει γίνει λιγότερο κοινό. Πριν από τρία χρόνια, το 80% των χρηστών Chrome στον υπολογιστή γραφείου επισκέφθηκε έναν ιστότοπο με Flash κάθε μέρα. Η σημερινή χρήση είναι μόνο 17% και συνεχίζει να μειώνεται.

Αυτή η τάση αποκαλύπτει ότι οι ιστότοποι μεταναστεύουν σε ανοιχτές τεχνολογίες ιστού, οι οποίες είναι ταχύτερες και πιο αποδοτικές από το Flash. Είναι επίσης πιο ασφαλείς, ώστε να μπορείτε να είστε ασφαλέστεροι κατά την αγορά, την τράπεζα ή την ανάγνωση ευαίσθητων εγγράφων. Επίσης, λειτουργούν τόσο σε κινητά όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές, ώστε να μπορείτε να επισκεφτείτε την αγαπημένη σας τοποθεσία οπουδήποτε.

Αυτές οι ανοιχτές τεχνολογίες ιστού έγιναν η προεπιλεγμένη εμπειρία για το Chrome στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ξεκίνησαν οι ιστότοποι και έπρεπε να ζητήσουν από την άδειά σας να τρέξει το Flash Το Chrome θα συνεχίσει να καταργεί το φλας κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, ζητώντας πρώτα την άδειά σας να τρέξει το Flash σε περισσότερες καταστάσεις και τελικά να το απενεργοποιήσετε από προεπιλογή. Θα αφαιρέσουμε πλήρως το Flash από το Chrome προς το τέλος του 2020.

Αν επισκέπτεστε τακτικά έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί το Flash σήμερα, ίσως να αναρωτιέστε πώς αυτό σας επηρεάζει. Εάν ο ιστότοπος μεταναστεύει για να ανοίξει πρότυπα ιστού, δεν θα πρέπει να παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά, εκτός από το ότι δεν θα βλέπετε πλέον προτροπές για εκτέλεση του Flash σε αυτόν τον ιστότοπο. Αν ο ιστότοπος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Flash και δίνετε άδεια στον ιστότοπο για εκτέλεση του Flash, θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2020.

Έχει γίνει πολύ στενή συνεργασία με την Adobe, άλλα προγράμματα περιήγησης και με μεγάλους εκδότες, για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστός είναι έτοιμος να είναι Flash. Υποστηρίζουμε την ανακοίνωση της Adobe σήμερα και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με όλους για να κάνουμε τον ιστό ακόμα καλύτερο.
Από το Blogger.